Stiftelsen eier nå hele prestegården!

Siste:

Re kommune har nå vedtatt å overføre hele prestegårdsområdet til Stiftelsen Våle prestegård!

Det betyr at stabburet og området der stabburet står nå eies av stiftelsen. I tillegg er også området sør for låven med vognskjulet/garasjen overført stiftelsen.

Eierskiftet får ingen konsekvenser for driften av området der stabburet står. Dette forpaktes fortsatt bort.

Endelig er stabburet og området der det står, overført fra kommunen til Stiftelsen Våle prestegård.
Det betyr bl.a. at stiftelsen kan begynne å forberede en sårt tiltenkt oppgradering av stabburet. Riksantikvaren kan nå vente seg nye søknader fra Stiftelsen Våle prestegård.

For større bilde: Venstreklikk på bildet!

Tog igjen - på Fossan stasjon

I hagen på gamle Fossan stasjon står nå et nytt "lokomotiv". Til sommeren ryktes det at en personvogn skal koples på!

Nyhet ved Bakke mølle sommeren 2016

-- og "nytt" stabbur er på plass.

(Se flere bilder på sida til Bakke Mølle, Mølla og storelva)

Barking av tømmer på Våle prestegård sommer 2016

Tømmeret som skal brukes til reparasjon av laene i driftsbygningen, er kjøpt inn og er nå ferdig barket (juni 2016).

Se også "Prosjekter" - rep. av laer. Trykk på linken nedenfor så kommer du direkte dit.

Bilder fra oppussing i 2016 er lagt ut

Trykk på linken og du vil se bilder: Oppussing

Årsplan

Se årsplanen for 2017 i vår aktivitetskalender. Første aktivitet er (kommer senere).  Velkommen:)

En liten sensasjon!!

Dette bør dere se!!   Sjokkert

Rolf Christian Olsen har tatt opp lydinnspillinger på Våle prestegård på en gammel "phonograph-cylinder"!

Se opptaket på youtube!
Slik får dere det opp:

1. Merk adresselinjen nedenfor slik at den blir "blå"
2. Hold curseren over linja og trykk ned høyre
    museknapp
3. Velg "åpne lenke" i tabelloversikten.

Da skal videoen starte. Her kan dere velge kinomodus eller fullskjerm for å få bildet større, hvis dere vil.

Våle-filmen

Våle-filmen er fortsatt til salgs.

Kjøp et eksemplar til deg selv, familie eller til venner.
Sikkert svært artig å få for utflyttede Våle-folk!
Prisen er kun kr 200,-  og da får dere 2 DVD.
DVD nr 1 er selve filmen pluss hele 8 spor med bonusmateriale der det er tatt med mere av Anfinnsens opptak av vedr. skole, landbruk, bygg og anlegg mm. I tillegg er det med en "helikoptertur" over store deler av Våle, inklusive en sving rundt hele Langøya.

DVD nr 2 består av intervjuer med Ragnar Backe, Tore Sørby, Bjarne Moss og Eva Anfinnsen.

GOD FORNØYELSE!!

NB: Filmen er sponset av næringsliv og organisasjoner i Re så hele inntekten av salget går til historielaget!!

Filmen selges av historielaget (ta kontakt med et av styremedlemmene), på SPAR, Brekkeåsen, I DNB NOR, Revetal, på Servicesenteret, Re kommune,

Du finner mer om filmen på siden "Prosjekter/Våle filmen".

Leie av prestegården

Utleie av prestegården forestås nå av:

Borghild Søyland, Fossan.

tlf. 99272384 eller 330 62657

"Grasrot - andelen"

¤   Bruk "grasrotandelen" og støtt vedlikeholdsarbeidet på Våle prestegård.

- Nå kan du støtte "Stiftelsen Våle prestegård" hver gang du spiller på Norsk Tipping sine spill - og det uten at det koster deg en krone!  Hvordan? Se siden for "
Grasrot andel " (som er en underside under "ØKONOMI").